torstai 29. lokakuuta 2009

Sosiaalinen media jakaa opettajat

Opettaja-lehdessä oli taannoin (Opettaja 41/2009) artikkeli otsikon aiheesta. Lehden pääkirjoituksessa pohditaan myös sosiaalisen median, lähinnä oppilaiden ja opettajien Facebookin käyttöä.

Otsikko perustuu Opettaja-lehden syyskuussa 2009 teettämään selvitykseen opettajien sosiaalisen median käytöstä. Selvityksen mukaan yli puolet kaikista opettajista on Facebookissa, ja heistä 40 prosenttia hyväksyy oppilaita kavereikseen. Eniten kaveripyyntöjä lähetetään selvityksen mukaan miesopettajille, ja vähiten kaveripyyntöjä hyväksyvät rehtorit. Erot ikäryhmittäin ovat kuitenkin huomattavat ja prosenttiluku alenee opettajien iän lisääntyessä. Esimerkiksi alle kolmekymppisistä 87 prosenttia on Facebookissa, yli kolmekymppisistä 77, nelikymppisistä 46, viisikymppisistä 31 ja kuusikymppisistä 21 prosenttia.

Lisäksi selvityksessä tutkittiin muun muassa sosiaaliseeen mediaan käytettyä aikaa, milloin sosiaalista mediaa käytetään: työajalla vai ei sekä hyödynnetäänkö sitä opetuksessa.

Selvitykseen on toteuttanut Procode Oy syyskuussa 2009 ja siihen vastasi 746 opettajaa kaikilta koulutusasteilta eri puolilta maata.

Hae Opettaja-lehden artikkeli aiheesta tästä
sekä linkkivinkki aihetta sivuten Sosiaalinen media oppimisen tukena -verkosto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti